تکنولوژی

آشنایی با توسعه دهنده وای فای (Range Extender) و کاربرد آن

آشنایی با توسعه دهنده وای فای (Wi-Fi Range Extender) و نحوه کاربرد آن - شبکه ساز

استفاده از توسعه دهنده وای فای در شبکه‌های بی سیم راه حلی مناسب برای گسترش پوشش دهی سیگنال ارسال شده در محیط از دستگاهی همچون مودم روتر می‌باشد. Dead Spot یا نقطه کور به ناحیه‌هایی از محیط گفته می‌شود که سیگنال‌ها در آن ناحیه به خوبی دریافت نمی‌شوند. در صورت وجود این شرایط توسعه دهنده وای فای می‌تواند این مشکل را حل کند.

نحوه عملکرد رنج اکستندر وای فای

در واقع این دستگاه‌ها، سیگنال‌های بی سیم را دریافت کرده، تقویت می‌کنند و آن‌ها را برای محدوده بزرگتری ارسال می‌کنند که می‌تواند نواحی که وای فای در آن‌ها ضعیف است یا وجود ندارد را پوشش دهد. این گونه باعث بهبود عملکرد شبکه وای فای می‌شوند. بنابراین به آن‌ها توسعه دهنده یا تقویت کننده شبکه بی سیم گفته می‌شود. در شبکه معمولا بین روتر بی سیم یا اکسس پوینت و دستگاه گیرنده(Client) قرار می‌گیرد و با دریافت سیگنال‌ها، آن‌ها را برای دستگاه گیرنده ارسال می‌کند.

هنگامی که توسعه دهنده وای فای را به شبکه اضافه می‌کنید ممکن است دستگاه وای فای شما همچنان به روتر متصل شده باشد و نیاز داشته باشید به صورت دستی آن را به Range Extender متصل نمایید. امروزه در این زمینه پیشرفت‌هایی صورت گرفته است. به طوری که توسعه دهنده‌های جدید، این فرآیند را به صورت خودکار انجام می‌دهند و نیازی به انجام آن توسط کاربر نیست.

آشنایی با توسعه دهنده وای فای (Wi-Fi Range Extender) و نحوه کاربرد آن 2 - شبکه ساز

آشنایی با عملکرد توسعه دهنده وای فای

چه زمانی به توسعه دهنده وای فای نیاز داریم؟

در برخی موارد علت وجود نقاط کور در محیط، مربوط به قرارگیری روتر وای فای است. قبل از این که اقدام به تهیه Range Extender نمایید روتر را در مرکزی ترین ناحیه محیط خود قرار دهید. با این کار می‌توانید از مزایای پوشش 360 درجه سیگنال وای فای بهره مند شوید. هرچند ممکن است چیدمان محیط شما برای قرار دادن رنج اکستندر در چنین نقطه ای مناسب نباشد و یا پس از قرار دادن آن، همچنان با نقاط کور مواجه شوید. در این مواقع می‌توانید از یک Range Extender استفاده نمایید.

انتخاب Range Extender مناسب

برای انتخاب یک توسعه دهنده مناسب باید دستگاهی تهیه کنید که با قابلیت‌های روتر سازگاری داشته باشد. توجه داشته باشید که استفاده از توسعه دهنده باعث تغییر یا بهبود قابلیت‌های روتر نمی‌شود و فقط سیگنال وای فای را تقویت می‌کند.

در کنار یک روتر عادی، نیاز به استفاده از توسعه دهنده خیلی قدرتمند نیست. همین‌طور اگر روتر شما فرکانس‌های بالا را پشتیبانی می‌کند با یک توسعه دهنده نامناسب، عملکرد آن را محدود نکنید. پس با توجه به نیاز و قابلیت‌های روتر، اقدام به تهیه توسعه دهنده وای فای نمایید. برای مثال اگر یک روتر وای فای 6 دارید از یک توسعه دهنده با پشتیبانی از فناوری وای فای 6 استفاده کنید. البته در صورتی که قصد دارید در آینده از یک روتر پیشرفته‌تر استفاده کنید می توانید اقدام به تهیه توسعه دهنده رده بالاتر کنید.

انواع توسعه دهنده وای فای

توسعه دهنده‌های وای فای در مدل‌های دیواری و رومیزی عرضه می‌شوند. مدل‌های رومیزی شبیه یک روتر کوچک به نظر می‌رسند و اغلب سرعت بالاتری را ارائه می‌دهند. همچنین مدل‌های رومیزی معمولا دارای چند پورت شبکه هستند. بنابراین می‌توانید با اتصال کابلی و مستقیم به دستگاه، از سرعت بالاتر بهره مند شوید. از معایب آن‌ها نیاز به فضای بیشتر برای محل قرارگیری را می‌توان نام برد.

در سمت دیگر، توسعه دهنده‌های دیواری مستقیما به پریز برق دیوار متصل می‌شوند. پس به سطح برای قرار گرفتن بر روی آن نیاز ندارند. این نوع دستگاه‌ها معمولا دارای یک پورت شبکه هستند.

همانند روترها، در هنگام استفاده از توسعه دهنده وای فای نیز ممکن است با مشکل تداخل سیگنال مواجه شوید. بنابراین این دستگاه را در کنار موانعی مانند دیوارهای بتنی، اشیای فلزی و امواج مایکروویو قرار ندهید.

طریقه راه اندازی Wi-Fi Range Extender

این دستگاه‌ها به آسانی و در مدت زمان کوتاهی نصب می‌شوند. پس از اتصال توسعه دهنده به برق می‌توانید از دو روش آن را راه اندازی کنید. روش اول استفاده از دکمه WPS در روتر و توسعه دهنده است. روش دیگر از طریق کانفیگ دستگاه از طریق وب انجام می‌شود که نسبت به روش قبل امنیت بالاتری دارد. پس از آن آماده اتصال به اینترنت هستید. توسعه دهنده را در مکانی که محدوده روتر وای فای شما قوی‌تر است قرار دهید. مکان آن را خیلی نزدیک به روتر انتخاب نکنید زیرا ممکن است سیگنال دهی بهتری نسبت به حالت اول ایجاد نشود.

معمولا بهترین مکان، بین روتر و دستگاهی است که می‌خواهید آن را به روتر متصل کنید. ممکن است نیاز داشته باشید تا با تغییر مکان قرارگیری توسعه دهنده، بهترین محل را برای اتصال بهتر پیدا کنید. بسیاری از توسعه دهنده‌های وای فای به همراه نرم افزاری عرضه می‌شوند که می‌تواند در این مورد به کاربران کمک کند. برای مثال فناوری Linksys Spot Finder یک راهنمای تصویری سه مرحله ای را برای پیدا کردن بهترین مکان قرارگیری ارائه می‌دهد.

گسترش بیشتر شبکه وای فای

علاوه بر پوشش نقاط کور، یک توسعه دهنده وای فای می‌تواند سیگنال‌های وای فای را برای نواحی دیگر مانند حیات خلوت و زیرزمین ساختمان فراهم کند. در این صورت نیز باید توسعه دهنده را در مکانی میان روتر و ناحیه مورد نظر قرار دهید. حتی می‌توانید دو توسعه دهنده را در دو طرف روتر قرار داده و عملکرد هرچه بهتر را از شبکه وای فای در اختیار داشته باشید.

آشنایی با توسعه دهنده وای فای (Range Extender) و کاربرد آن - 4 - شبکه ساز

تفاوت Extender و Repeater

در برخی موارد این دو اصطلاح به جای یکدیگر به کار می‌روند. به عبارتی دیگر توسعه دهنده وای فای، تقویت کننده و Repeater همگی به گسترش سیگنال‌ها در شبکه اشاره دارند. به طور کلی Extender به سخت افزاری گفته می‌شود که پوشش گسترده‌تری را برای اتصال به وای فای فراهم می‌آورد. اکسس پوینت‌ها را می‌توان نوعی از این دسته بندی به حساب آورد. رنج اکستندر می‌تواند از طریق کابل اینترنت را دریافت کند. در عوض Repeater به دستگاهی گفته می‌شود که صرفا سیگنال‌های وای فای را دریافت می‌کند و پس از تقویت، آن‌ها را برای محدوده بزرگتری ارسال می‌کند.

نکات مهم درباره استفاده از توسعه دهنده وای فای

توسعه دهنده ای که استفاده می‌کنید باید دارای فرکانسی در محدوده فرکانس قابل پشتیبانی دستگاه فرستنده و دریافت کننده سیبگنال باشد. دستگاه دقیقا همان سیگنالی را به دستگاه بی سیم ارسال می‌کند که از منبع دریافت کرده است. در صورتی که Range Extender از تراشه و نرم افزار مشابه با روتر یا اکسس پوینت استفاده کند، عملکرد بهتری را ارائه می‌دهد.

هنگامی که از توسعه دهنده وای فای استفاده شود سرعت به مراتب کمتر از زمانی است که دستگاه های Client(گیرنده) به طور مستقیم به دستگاه منبع متصل شده اند. همچنین رنج اکستندر برای کلاینت‌هایی که سیگنال ضعیفی را دریافت می‌کنند کارایی بهتری دارد تا برای دستگاه‌هایی که در ناحیه‌هایی اصلا سیگنالی را دریافت نمی کنند.

فناوری WDS چیست؟

WDS کوتاه شده عبارت Wireless Distribution System می‌باشد که معنای آن سیستم توزیع بی سیم است. این سیستم، تعامل اکسس پوینت‌ها به صورت بی سیم را فراهم می‌کند. در واقع به شبکه‌های بی سیم اجازه می‌دهد تا با استفاده از چند اکسس پوینت و بدون ساختار کابلی، گسترش پیدا کنند.

با استفاده از این فناوری می‌توان دو دستگاه بی سیم مانند اکسس پوینت یا روتر را به یکدیگر متصل نمود. با این کار شبکه ای که با استفاده از دستگاه وایرلس دوم ایجاد شده است می‌تواند به شبکه اول متصل شده و اینترنت آن را بین دستگاه‌های موجود در شبکه خود توزیع نماید. این فناوری بیشتر در گذشته کاربرد داشته و با پیشرفت فناوری، دستگاه‌هایی که به عنوان Extender یا Repeater معرفی شده اند جایگزین آن‌ها شده اند.

آشنایی با توسعه دهنده وای فای (Wi-Fi Range Extender) و نحوه کاربرد آن 4 - شبکه ساز

WDS می‌تواند در دو حالت Wireless Bridging یا Wireless Repeating اتصال یابد. در حالت Bridging اکسس پوینت‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند اما با سیار دستگاه‌های بی سیم ارتباط ندارند. در حالی که در حالت Repeating علاوه بر ارتباط با یکدیگر با تجهیزات بی سیم(Station) نیز ارتباط برقرار می‌کنند.

تفاوت WDS با Extender

WDS تنها دو شبکه را از طریق ارتباط دادن دو دستگاه بی سیم به یکدیگر متصل می‌کند. به این ترتیب می‌تواند موجب افزایش محدوده شبکه شود. اما توسعه دهنده وای فای بر روی امواج رادیویی دریافتی از دستگاه منبع تاثیر می‌گذارد و با تقویتشان باعث برد بیشتر آن‌ها می‌شود.

علاوه بر آن می‌توان از نام و رمز عبور متفاوت برای هر اکستندر استفاده کرد در حالی که این امکان در WDS وجود ندارد.

شبکه Mesh و مقایسه آن با رنج اکستندر

فناوری شبکه Mesh روشی دیگر برای تقویت و توسعه سیگنال وای فای در شبکه است. برای ایجاد این شبکه، چند دستگاه که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند در اتاق‌های مختلف یک ساختمان قرار داده می‌شوند و با اتصال به یکدیگر به صورت یک شبکه واحد عمل می‌کنند. این چند دستگاه با اتصال به مودم/روتر می‌توانند به خوبی اتصال بی سیم را در تمام مناطق مورد نیاز فراهم نمایند.

هنگامی که از توسعه دهنده وای فای استفاده می‌شود، در صورتی که کاربر بخواهد به شبکه قدرتمندتری متصل شود، باید ارتباط با شبکه قبلی را قطع کند و به شبکه جدید متصل شود. اما در شبکه مش این کار به صورت خودکار انجام شده و دستگاه گیرنده، به سیگنال قدرتمندتر در شبکه مش اتصال پیدا می‌کند. بنابراین در صورت جابجایی از مکانی به مکان دیگر، اتصال دستگاه کاربر به شبکه همواره برقرار می‌ماند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *