تکنولوژی

اکسس پوینت چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟

اکسس پوینت چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟ - شبکه ساز

اکسس پوینت(Access Point) یکی از تجهیزاتی است که در شبکه‌های بی سیم مورد استفاده قرار می‌گیرد. عملکرد آن مانند سوئیچ در شبکه‌های کابلی است و وظیفه آن این است که دستگاه‌های بی سیم را به شبکه متصل کند. به عبارتی دیگر شبکه با سیم را به شبکه بی سیم منتقل می‌کند. انتقال داده‌ها توسط این دستگاه با استفاده از فناوری وای فای و استانداردهای 802.11 صورت می‌گیرد.

کاربرد اکسس پوینت در شبکه بی سیم

این دستگاه‌ها سیگنال‌های وای فای را برای محیط‌های مختلف مانند خانه‌ها، شرکت‌ها و مراکز تجاری با ساختمان‌های بزرگ و کوچک فراهم می آورند. همین‌طور Hot Spot(نقطه اتصال) نوعی از کاربرد اکسس پوینت است که با اتصال کابل LAN می‌توان خروجی وای فای را استفاده کرد. علاوه بر آن می‌تواند به عنوان Repeater مورد استفاده قرار گیرد و سیگنال های وای فای را دریافت و آن‌ها را به همان شکل بی سیم به دستگاه‌ها منتقل کند. به شبکه‌هایی که با استفاده از Access Point ها ایجاد می‌شوند (Wireless Local Area Network)WLAN گفته می‌شود.

اکسس پوینت چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟ 4 - شبکه ساز

بررسی انواع اکسس پوینت

با توجه به نوع کاربرد و محیط مورد نظر، Access Point ها در انواع مختلفی دسته بندی می‌شوند که برای درک بهتر، آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. برخی از AP ها به منظور تامین برق از پورت PoE استفاده می‌کنند. با این قابلیت برق مورد نیاز دستگاه از طریق پورت شبکه تامین می‌شود. در واقع با اتصال به دستگاهی دیگر(آداپتور PoE)، برق را دریافت می‌کند و نیازی به کابل برق به صورت جداگانه وجود ندارد.

اکسس پوینت Indoor

این نوع از AP ها مناسب استفاده در محیط‌های داخلی هستند و می‌توانند سیگنال‌ها را برای تعدادی از دستگاه‌های بی سیم درون ساختمان فراهم کنند. این دسته بندی به انواع رومیزی، سقفی و دیواری تقسیم بندی می‌شود. نوع دیواری می‌تواند داخل و یا روی دیوار نصب شود. می‌توان گفت AP هایی که بیشترین استفاده را دارند از نوع رومیزی هستند. اکسس پوینت TL-WA1201 در دسته بندی رومیزی قرار دارد و EAP115-Wall قابلیت نصب در داخل دیوار را دارد.

اکسس پوینت چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟ 2 - شبکه ساز

اکسس پوینت Outdoor

AP های Outdoor برای استفاده در محیط‌های بیرونی طراحی شده اند و توانایی ایجاد شبکه بی سیم با برد بالا را دارند. در واقع این دستگاه‌ها در محیط‌های کوچک و همین طور فاصله‌های دور مورد استفاده قرار می‌گیرند. بدنه این دستگاه‌ها به گونه ای طراحی می‌شود که در برابر شرایط مختلف محیطی مقاومت داشته باشند. یک مورد از کاربرد آن‌ها استفاده در دکل‌های مخابراتی است. AC Mesh از AP های مناسب برای محیط‌های بیرونی برند UBNT می‌باشد که برای شبکه‌های محلی کوچک مناسب است.

اکسس پوینت چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟ 3 - شبکه ساز

بررسی حالت های عملکرد اکسس پوینت

به طور کلی اکسس پوینت ها دارای حالت‌های عملکرد Access Point, Repeater, Universal Repeater و Client هستند. در حالت اکسس پوینت می‌تواند از طریق پورت RJ45، شبکه کابلی را به شبکه بی سیم تبدیل کند. در حالت Repeater و Universal Repeater با دریافت سیگنال‌های وای فای آن‌ها را برای تعداد دستگاه‌های بیشتر فراهم می‌کند. به عبارتی با قرار گرفتن بین دستگاه منبع و دستگاه‌های گیرنده، برد وای فای را افزایش می‌دهد. دستگاه‌های AP دارای حالتی به عنوان Client هستند که سیگنال های وای فای را به شبکه کابلی تبدیل می‌کنند و به عنوان تبدیل Wi-Fi به LAN مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت اکسس پوینت و وایرلس روتر

در وایرلس روتر پورت WAN، ورودی است و چند پورت LAN به عنوان ورودی و خروجی عمل می‌کنند و می‌توانند شبکه را به صورت کابلی گسترش دهند. تعداد پورت ها در وایرلس روتر از AP بیشتر است. در Access Point، تنها یک پورت شبکه استفاده می‌شود که به عنوان ورودی است و در حالت Client به عنوان خروجی عمل می‌کند.

روترهای بی سیم عملکرد یک (Access Point)AP را دارند؛ در حالی که اکسس پوینت حالت‌های Access Point, Repeater, Universal Repeater و Client را ارائه می‌دهد.

مزایای استفاده از اکسس پوینت

اکسس پوینت تعداد دستگاه‌های متصل به شبکه را افزایش می‌دهد. برخی از AP ها دارای ویژگی به نام Access Control List هستند که با استفاده از آن امکان کنترل دسترسی کاربران برای اتصال به شبکه وجود دارد.

در صورتی که قصد فراهم آوردن اتصال بی سیم از طریق شبکه کابلی را دارید می‌توانید Access Point را استفاده نمایید. در حالت Client امکان تبدیل سیگنال‌های وای فای به LAN برای یک دستگاه وجود دارد و حالت Repeater می‌تواند برد وای فای را در محیط افزایش دهد. به عبارتی این دستگاه، اتصال با سیم و بی سیم و تقویت سیگنال را ارائه می‌دهد.

جمع بندی

با دانستن نحوه کارکرد اکسس پوینت و حالت‌های عملکرد مختلف آن می‌توانید با توجه به نیاز از دستگاه مورد نظر برای راه اندازی شبکه استفاده نمایید. Access Point ها با برندهای مختلف مانند Tp-Link ،Tenda و Mikrotik در بازار موجود هستند و با توجه به قابلیت‌های آن‌ها و سرعت ارائه دهنده می‌توانید آن‌ها را به کار گیرید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *