تکنولوژی

رادیو وایرلس و بررسی ویژگی های آن

رادیو وایرلس و بررسی ویژگی های آن - شبکه ساز

یکی از تجهیزات مورد استفاده در شبکه های بی سیم رادیو وایرلس است. این دستگاه ارسال و دریافت داده‌ها را در شبکه بی سیم برای فواصل طولانی فراهم می‌کند. در واقع با استفاده از آنتن‌های قدرتمند و با برد بالا، امکان اتصال دو شبکه به یکدیگر و ارسال و دریافت داده‌ها برای کاربران حاضر در محیط‌هایی مانند سازمان‌های بزرگ و یا خانه را فراهم می‌کند.

به عبارتی رادیو وایرلس از ترکیب یک اکسس پوینت و آنتن تشکیل شده که کابرد آن شبیه به AP است اما می‌تواند به کمک آنتن های قدرتمند ارتباط در فواصل طولانی را برقرار کند.

موارد کاربرد رادیو وایرلس

یکی از کاربردهای آن استفاده برای انتقال تصاویر دوربین های مداربسته از محیطی به محیط دیگر می باشد. از دستگاه‌های رادیو وایرلس می‌توان به عنوان اکسس پوینت استفاده کرد و اینترنت را از طریق اضافه کردن یک دستگاه دیگر به محلی دیگر منتقل کرد. در این حالت دو دستگاه رادیو بی سیم باید روبروی یکدیگر قرار گیرند و بین آن‌ها هیچ گونه مانعی وجود نداشته باشد.

علاوه بر حالت Point to Point که دو رادیو بی سیم با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند برخی از دستگاه‌ها از حالت عملکرد Point to Multipoint پشتیبانی می‌کنند و می‌توانند ارتباط یک به چند را در شبکه برقرار کنند. این حالت برای اجتماع کل شبکه در یک نقطه استفاده می‌شود.

رادیو وایرلس و بررسی ویژگی های آن 1 - شبکه ساز

انواع رادیو وایرلس

رادیو بی سیم ها طراحی شده برای فضای بیرونی(Outdoor) هستند. این دستگاه‌ها مجهز به پورت PoE هستد. با این قابلیت، برق مورد نیاز رادیو وایرلس از طریق آداپتور PoE تامین و موجب حذف نیاز به کابل برق به صورت جداگانه می‌شود.

محصولاتی که به عنوان رادیو وایرلس شناخته می‌شوند تولید شده توسط برند Mikrotik هستند. از این رو به آن‌ها رادیو میکروتیک نیز گفته می‌شود. البته محصولات مشابهی نیز از برندهای دیگر عرضه شده اند؛ مانند آنتن‌های (Customer Premises Equipment)CPE که ویژگی‌ها و قدرت پایین تری نسبت به محصولات میکروتیک را ارائه می‌دهند.

همچنین از رادیو وایرلس های سایر برند ها می‌توان به UBNT و TP-Link اشاره کرد. رادیو وایرلس CPE610 از محصولات برند تی پی لینک است.

معرفی رادیو وایرلس های میکروتیک با توجه به نوع کاربرد

دستگاه‌هایی مانند LHG 5 مناسب برای استفاده در فضای بیرونی هستند. همچنین اگر قصد استفاده از رادیو میکروتیک برای انتقال داده‌ها در مسیرهای طولانی‌تر را دارید می‌توانید مدل‌هایی مانند DynaDish 5 را به کار بگیرید.

رادیو وایرلس و بررسی ویژگی های آن 2 - شبکه ساز

مزیت استفاده از رادیو بی سیم

ایجاد شبکه‌های کابلی در فواصل دور می‌تواند پردردسر باشد و هزینه‌های زیادی را در بر داشته باشد. اما با استفاده از رادیو وایرلس می‌توان شبکه‌های بی سیم بزرگ را با انعطاف پذیری بالا ایجاد کرد.

بررسی مشخصات رادیو میکروتیک

در هنگام انتخاب دستگاه مناسب باید به برد بی سیم دستگاه، سرعت مورد نیاز برای انتقال داده و قدرت پردازشی آن توجه نمود. همین‌طور باید محیط مورد نظر از لحاظ داخلی یا بیرونی و فاصله انتقال داده‌ها در نظر گرفته شود.

مشخصات بی سیم

این مورد شامل استانداردهای قابل پشتیبانی وای فای، قدرت آنتن و سرعت وای فای ارائه شده توسط دستگاه می شود. رادیو وایرلس‌ها امواج رادیویی را در باند 2.4 و 5GHz منتقل می‌کنند.

مشخصات سخت افزاری دستگاه

از دیگر مشخصاتی که برای این دستگاه‌ها وجود دارد اطلاعت پردازنده شامل معماری و فرکانس پردازنده است که قدرت پردازشی دستگاه را تعیین می‌کند. علاوه بر آن حافظه‌های ذخیره سازی RAM به کار برده شده در رادیو میکروتیک نیز باید در نظر گرفته شود. زیرا حافظه رم بالاتر به معنی ارتباط سریعتر با پردازنده است که عملکرد دستگاه را افزایش می‌دهد.

جمع بندی

همان گونه که بیان شد استفاده از تجهیزات رادیویی بی سیم در مواردی می‌تواند ارتباط بهتر و مقرون به صرفه تری را نسبت به اتصال کابلی فراهم آورد. برای انتخاب دستگاه رادیو وایرلس مناسب، موارد مختلفی را باید در نظر گرفت. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان قدرت آنتن، برد آن و پهنای باند را نام برد. قدرت آنتن که با واحد dBi بیان می‌شود میزان قدرت آنتن دهی و برد دستگاه را مشخص می‌کند. علاوه بر آن قدرت پردازشی دستگاه نیز بسیار مهم است و شبکه‌های بزرگتر، به دستگاهی با سخت افزار قدرتمندتر نیز نیاز دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *