تکنولوژی

فناوری مش وای فای(Wi-Fi Mesh) و اهمیت آن

فناوری مش وای فای(Wi-Fi Mesh) و اهمیت آن - شبکه ساز

فناوری مش یک سیستم وای فای است که به منظور افزایش سیگنال وای فای، حذف نقاط کور و ارائه وای فای بی وقفه در سراسر محیط مورد استفاده قرار می‌گیرد. اقدام برای دانلود، پخش ویدئوهای آنلاین و انجام بازی‌های آنلاین هنگامی که با اینترنت ضعیف و یا با پوشش ناقص روبرو هستید کار مشکلی است. روترهای مش، سرعت بالاتر، پوشش قوی‌تر و اتصال با قابلیت اعتماد بالاتری را برای دستگاه‌های متصل به شبکه فراهم می‌کنند. در واقع سیستم مش، ترکیبی از روتر وای فای و تعدادی از دستگاه‌های مش است که ناحیه پوشش وای فای را برای یک شبکه، گسترش می‌دهند.

چه زمانی استفاده از فناوری مش اهمیت دارد؟

فناوری مش مناسب برای استفاده در منازل و سازمان‌ها است و برای هر نوع خانه ای به خصوص خانه‌های متوسط و بزرگ که با مشکل پوشش وای فای ناقص یا ضعیف مواجه هستند قابل استفاده است. معمولا کاربران هنگامی که با نقاط کور سیگنال وای فای مواجه می‌شوند توسعه دهنده وای فای را انتخاب می‌کنند. این دستگاه‌ها، سریع‌ترین سرعت را ارائه نمی‌دهند و پوشش وای فای را در سرتاسر محیط فراهم نمی‌کنند. درحالی که تجهیزات مش طراحی شده اند تا محیط‌های بزرگ و با مساحت 550 متر مربع را پوشش دهند.

هنگامی که بر تعداد کاربران افزوده می‌شود روترهای معمولی، قادر به ارائه دسترسی به اینترنت قوی برای همه دستگاه‌ها مانند تلفن‌های همراه، کامپیوتر و تلویزیون هوشمند نیستند. با قرار دادن چند دستگاه مش در نقاط مختلف، کاربران به آسانی و بدون کاهش چشمگیر پهنای باند می‌توانند به تعداد بیشتری از دستگاه‌های هوشمند متصل شوند.

فناوری مش وای فای(Wi-Fi Mesh) و اهمیت آن 3 - شبکه ساز

سیستم مش چگونه کار می کند؟

در شبکه‌های مش یک گره، داده‌ها را به گره‌های دیگر(تجهیزات مش) ارسال می‌کند و تا رسیدن به مقصد هدایت می‌کند. ارتباط گره ها بدون اولویت و به شکل مستقیم صورت می‌گیرد. این موضوع در شبکه‌های بی سیم معمولی وجود ندارد و دستگاه‌های وای فای به یک روتر مرکزی متصل می‌شوند. ارتباط گره‌های مش با یکدیگر به شکل یکپارچه صورت می‌گیرد و در ظاهر مانند یک روتر بی سیم دارای قدرت پوشش دهی برای هر گوشه از محیط عمل می‌کند. هر چه تعداد تجهیزات مش بیشتری مورد استفاده قرار داده شود پوشش بهتری فراهم می‌شود.

ویژگی های مهم سیستم مش

در ادامه برخی از ویژگی‌هایی که با استفاده از فناوری مش به آن‌ها دست پیدا می‌کنیم را شرح می‌دهیم:

  • یک شبکه برای کل محیط: شبکه مش به صورت هوشمند طراحی شده است و در صورتی که یکی از گره‌های مش از کار بیفتد همچنان دسترسی کاربر به شبکه برقرار می‌ماند و یک شبکه یکپارچه را در اختیار دارید. این موضوع قابلیت اطمینان بالایی را فراهم می‌کند.
  • اتصال پایدار و گسترده: با استفاده از روترهای مجهز به فناوری مش، بدون توجه به این که در کدام نقطه از محیط قرار دارید، می‌توانید از اتصال پایدار و قدرتمند به وای فای بهره مند شوید.
  • راه اندازی و مدیریت آسان: امروزه اکثر روترهای مش موجود در بازار راه اندازی سریع و آسانی را در اختیار کابران قرار می‌دهند و راهکارهایی را برای مدیریت آسان شبکه ارائه می‌دهند. آن‌ها به شما اجازه می دهند تا تنظیمات شبکه را به صورت دلخواه تغییر دهید، سرعت را بررسی کنید و محدودیت‌هایی را برای دستیابی به شبکه با قابلیت‌هایی مانند کنترل والدین اعمال کنید.
  • پیکربندی خودکار: شبکه‌های مش به صورت خودکار پیکربندی می‌شوند. بنابراین نیاز نیست تا گره‌ها را به صورت دستی تنظیم نمایید. این موضوع فرآیند راه اندازی را برای کاربر بسیار آسان می‌کند.
  • سرعت بالا: استفاده از فناوری مش سرعت بالاتری را در مقایسه با توسعه دهنده‌های وای فای در اختیار کاربران می‌گذارد. در حقیقت می‌توانند تا ده برابر سریع‌تر باشند. این به این دلیل است که داده‌ها به جای متمرکز شدن بر روی یک روتر، به طور مساوی بر روی همه گره‌ها توزیع می‌شوند.
  • کنترل تجهیزات هوشمند: برخی از سیستم‌های مش مانند Deco M5 به عنوان یک روتر وای فای هوشمند عمل می‌‎کنند. Deco 5 پس از اتصال به دستگاه‌ها، مدیریت تمام دستگاه‌های هوشمند شما را از طریق برنامه کاربردی Deco امکان‌پذیر می‌کند.

فناوری مش وای فای(Wi-Fi Mesh) و اهمیت آن - 2 - شبکه ساز

مزیت فناوری مش نسبت به توسعه دهنده وای فای

در حالی که به نظر می‌رسد فناوری مش و Range Extender عملکردی مشابه دارند، دارای تفاوت‌هایی کلیدی هستند. در توسعه دهنده هنگامی که کاربر به اندازه ای از دستگاه دور می‌شود برای اتصال مجدد نیاز دارد تا به صورت دستی به شبکه جدید متصل شود. اما فناوری مش طراحی شده تا قوی‌ترین سیگنال را در هنگام جابجایی کاربر از مکانی به مکانی دیگر ارائه دهد. در واقع سیستم مش سیگنال‌های وای فای را به شکل موثرتر و سریع‌تر ارائه می‌دهد.

فناوری مش وای فای(Wi-Fi Mesh) و اهمیت آن - 4 - شبکه ساز

موارد مهم در مورد راه اندازی شبکه مش

همانند بسیاری از تجهیزات شبکه، فناوری مش نیز می‌تواند دارای موانعی برای راه اندازی باشد که باید آن‌ها را در نظر بگیرید. در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

هزینه‌های بالا: تجهیزات مش در مقایسه با توسعه دهنده وای فای دارای هزینه‌های بالاتری هستند. حتی سیستم‌های مش پایه نیز هزینه قابل توجه بیشتری دارند.

هدر رفتن منابع: سیستم‌های مش در ساختمان‌های کوچک، اغلب راه حلی بیشتر از آن چه که نیاز است می‌باشند. پس می‌تواند با توجه به صرف هزینه‌ای که می‌کنید بخشی از منابع هدر رود. اگر معمولا مشکلاتی با اتصال به شبکه ندارید و یا نیازهای اینترنت شما زیاد نیست ممکن است استفاده از شبکه مش برای شما مقرون به صرفه نباشد. اگر با نقاط کور محدودی مواجه هستید، تغییر موقعیت روتر و یا استفاده از یک روتر قوی‌تر ممکن است راه حل بهتری باشد.

تجهیزات بیشتر: برای بهره مندی کامل از ظرفیت‌های مش ممکن است به چند عدد از تجهیزات مش نیاز داشته باشید. بنابراین باید به دنبال یافتن مکان‌هایی برای قرار دادن آن‌ها در سرتاسر محیط باشید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *